21 Aralık 2010 Salı

dünyanın en uzun gecesi 21 aralık değil....21 aralık

dünyanın en uzun gecesi 21 aralık değil, beni terkettiğin gecedir. beni üzdüğün, yorduğun, yıprattığın gecedir. demiş küçük iskender...
ne kadar derin cümleler bunlar..
herkes hikayesine göre anlam çıkartısn diye söylenmiş ya da kendi hikayesinin bir kesitinden bahsetmiş...
bugün de bir 21 aralık en uzun gece yani...öyle mi gerçekten? belki bugün için evet en uzun gece ama daha uzunlarına da şahit oldum ben...
hatta hiç sabah olmamıştı:)hepimiz şahit olduk böyle anlara  herkesin yarım kalmış bir masalı var nasıl olsa...bunun mutluluktan yaşanmış olması daha güzel olurda aslında... ama bakalım bu gece en uzun geceymiş...
mesela Namık Kemal bugün doğmuş..dünyanın en uzun gecesi belki de ona göre.. 
ama III.Mehmet ölmüş Osmanlı Padişahlarından...peki onun için en uzun gece mi?14 saatten fazlaymış gecenin süresi... hadi bu yıl böyle 2011 de böyle 2012de bir kehanet varmş ben kehanetin yalancısıyım..bir inanışa göre tanrının bir nefes alıp verişi 4 milyar 320 milyon yıl alıyormuş ve bu nefesin tamamlanması ve döngünün tekrar başlaması için hala 1.2 milyar yılımız varmış. nefes alışla verişin tam orta noktası 2012 yılıymış. nostradamus, patmos, edgar cayce'nin ortak kehanetleri hep 2012'nin dünyanın sonu olacağı doğrultusundaymış..
maya takviminin son günüymüş..
21 aralıkta bir iddiaya göre dünya foton kuşağına girecek ve oradan çıktığında güneş sistemimiz sirius yıldız sistemine yaklaşacak.
diğer iddialar marduk'un geleceği, hıristiyan ve müslüman teolojisine göre nihai savaşın olacağı (hıristiyanlara göre bu savaşın sonunda 1000 yıllık barış dönemine girileceği), diğer kehanet ve yeniçağ araştırmacılarıyla yeni çağ teoremine inanan insanlara göre altın çağın açılacağı tarihtir deniliyor...tabi dediğimiz gibi hristiyanların inancı bu yöneymiş..



vs...

bakalım ne kadar uzun geceymiş;)
tabi üzüldüğümüz yıprandığımız geceleri kenara bıraktığımızı varsayarsak:) 

4 yorum:

  1. Hmm ilginç bi yaziydi.. Tanrinin nefes alip verisi felan gayet ilginç ve tuhaf bir inanç.. Saygi duyarim ama bana saçma geldi.

    YanıtlaSil
  2. Zaman mefhumu izafidir. Bir anlık mutluluk bin yıla bedel olabilir.

    YanıtlaSil
  3. yani...doğruluğu tartışılır tabiki adı üstünde inanç..
    666 gibi
    6 haziran 2006 yılındada böyle söylentiler olmuştu.ama dünya dönmeye devam ediyor:) felaketlere gelince onlar dünya kurulduğun bu yana var zaten..

    YanıtlaSil
  4. Ay tutulması da 456 yıl sonra ilk kez gündönümüyle birlikte gerçekleşmiş. Bu gece Ay kıpkırmızı olacakmış.bir de bu varmışş..

    YanıtlaSil

yorumsuz bir hayatı seçiyorum demeyelim :)))